Sayfalar

7 Şubat 2010 Pazar

İFW de takke düştü kel göründü

İFW de takke düştü kel göründü
Evet; artık yazabilirim,artık beklemeye gerek kalmadı, takke düştü kel göründü.Heyecan ve merak ile beklenen İstanbul Fashion Week 2010 başlıyor. Oysa çok umutluydum, 5 Aralık’ta Esma Sultan Yalısı’ndaki lansmanda Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan moda ve tekstil dünyasına destek vereceğini ve bu işe hami olacağını kürsüden çok net söylediğinde.
O gün davetli tüm marka yetkililerini kürsüye çağırdı, hem de isim isim çağırdı, birlik mesajı verdi..
Dünyaca ünlü modacılarımız Atıl Kutoğlu ve Ayşe Ege ( Dice Kayek) oradaydı, onları da yanına alarak İFW’yi Milano, Newyork , Sao Paulo gibi yapacağız, dünya bu moda haftasını izliyecek dedi.
Orada olmayan Türkiye’nin en ünlü markalarına açık açık sizi fişledim, Fashion Days 2009’a yoktunuz ancak Fashion Week 2010’a bu işin içinde olmanızı istiyorum dedi. Vakko, Beymen’i isim vererek çağırdı. Kimler yoktu o gece, Bakan kimleri kastetti yazalım:
Beymen Vakko Network İpekyol Damat Yargıcı Mudo Roman
Evet katılımcı listesi elimde ve maalesef yukarıda adı geçen hiç bir marka yok. Ayrıca lansmanda olan ve olmayan Dünyaca ünlü Türk modacı ve tasarımcıları yok. Bu nasıl iş, ülkemizin en iyi markaları, dünyada yeri olan Türk tasarımcıları olmadan nasıl bir DÜNYA MODA ŞEHRİ YARATACAĞIZ. Laf havada kalır.
Bu katılımcı markalar, tasarımcılar ve modeller ile üzülerek söylüyorum İstanbul moda şehri olmaz.
Moda tasarımcıları derneği başkanı Arzu Kaprol bu organizasyonun oluşmasında en büyük katkı verenlerden.
Bir röportajında dünyadan paralı tasarımcılar getirmeyeceğiz, gelen gelir gibi bir söylemini okumuştum. O zaman bu sözün pek anlamını araştırmadım. Bugün belli olan şu, maalesef bazı moda insanlarımız ve markalarımız koskoca Türk modasını egoları ile yönetmeye çalışıyorlar. Bu gün İstanbul Fashion Week katılımcı listesi bunu açıklıyor
Aklımıza şu geliyor, Bakan Çağlayan İstanbul’un moda markası olmasını çok istedi, herkese davet dışında, kaba tabirle aba altından sopa gösterdi, yani çok istedi. İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin vizyonunu söylemeye gerek yok. Hikmet Tanrıverdi bu işin ev sahibi, peki nerede bu Türkiye’nin yüz akı markalar ve tasarımcılar. Başkan bu işi önemsemedi mi yoksa güvenip işi teslim ettiği kişilerin ego ihanetine mi uğradı?
Bu kısaca geçiştirilecek bir konu değil ve bu hamur daha çok su kaldırır. Ben 3-6 Şubat arası defileleri izleyip bu konunun sebebini araştıracağım. Bakalım kaç adet akredite var dünya moda medyasından.
Moda çizgimizde eksen kayması var mı, defilelere dünyanın neresinden daha fazla talep var, gelen konukları gözlemliyeceğim.
Çok umutlu değilim, sebebi uluslararası modacılar, modeller yoksa bu dünya moda haftası olmaz, olsa olsa Balkanlar ve Ortadoğu moda haftası olur.
Markaların yoğun doğu eksenine kayması konusu İstanbul Moda Fuarı’nda ayyuka çıkmışken bakalım bu söylemlere İstanbul Fashion Week’te nasıl cevap gelecek.
Tabii ki bir konuda model kadroları olacak. Maalesef bu işi yapanlar ile dirsek teması olmayan uluslararası ajanslar bu organizasyona model transferi yapamıyor. Oysa dünya podyumlarından getirilecek 20 model tüm dünya moda medyasının ilgi odağı olurdu.
Umarım ben yanılırım, Türk modası kazanır. Yakında görüşmek üzere...
Mutlu Demirdelen
mutludemirdelen@gmail.com
www.magazinvole.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder