Sayfalar

7 Şubat 2010 Pazar

İFW SONA ERDİ ,YANKILAR

İSTANBUL FASHİON WEEK SONA ERDİ
Sona eren İstanbul Fashion Week'te Türk tasarımcılar 'giyilebilir' tasarımları moda yazarlarından tam not aldı.
Yaklaşık 35 bin moda takipçisinin izlediği İstanbul Fashion Week final ile bitti. Açılışa katılmak için İstanbul’a gelen Hollywood yıldızı Meg Ryan’ın, kurdelayı kesip neredeyse ardına bakmadan kaçması, organizasyondaki aksaklıklar yüzünden davetlilerin zor anlar yaşaması ve izdihama varan kalabalık, ikincisi yapılan moda haftasının en çok konuşulanları olunca koleksiyonlar ‘geri planda’ kaldı.
Oysa Arzu Kaprol’ Hakan Yıldırım’ Hatice Gökçe, Özgür Masur’un ya da Zeynep Tosun’un işleri hiç de yabana atılmayacak başarılı çalışmalardı. Argende’den Mavi Jeans’e,Gizia dan Bahar Korçan dan Hakan Yıldırım’a Türk modası denince akla gelen pek çok isim moda yazarlarından tam not aldı.
‘Zeynep Tosun ,Günseli Türkay,Özgür Masur sivrildi’Genç tasarımcıların karma defilesinde Zeynep Tosun ,Günseli Türkay ve Özgür Masur ‘aradan sivrilenler’di. , Günseli Türkay genç moda girişimcisi ödülünden sonra rotasını İngiltereye çevirmiş.Önümüzdeki yıllarda moda camiasının öne çıkacak simalarından olacak ışığı var
Instyle’ın moda editörü Güldeniz Ayral “İzdihama varan bir kalabalığın yaşandığı Arzu Kaprol defilesi, Moda Haftası kapsamında seyrettiklerim arasında en iyisiydi” diyor. Ayral’a göre, Kaprol, önceki tasarımlarından farklı olarak fütüristik detaylara yer vermiş. Güçlü kadın imajı çizen tasarımlardaki el işlemeleri, ince işçilikler, Kaprol ’ün detaylar üzerinde nasıl çalıştığını kanıtlıyor. Ceket ve taytlar öne çıkan parçalardandı. Ezra-Tuba Çetin kardeşler de, fütüristik detayların baskın olduğu bir koleksiyon hazırlamışlar. Romantik bir havanın hâkim olduğu Gamze Saraçoğlu tasarımlarında en çok dikkatimi çeken bugüne kadar kombinlenmemiş renklerin bir arada kullanılmasıydı. Argende tasarımları Mudo mağazalarında satılıyor. Uygun fiyata tasarım giymek isteyenler için ideal.
Sabah Gazetesi moda yazarı Yaprak Aras Şahinbaş, Hakan Yıldırım, Özgür Masur ve Zeynep Tosun koleksiyonlarını beğenmiş. “Arzu Kaprol’un yuvarlak siluetlerini çok sevdim” diyor. Organizasyonun ilk günün aksine iyi olduğunu söyleyip ekliyor: Mankenler çok kötüydü. Dudaklar şiş, elbisem açılmasın diye sürekli bir yerlerini çekiştiriyor... Ayrıca kilolular ve elbiseleri çok kötü gösteriyorlar. Mankenler anoreksik olsun demiyorum ama elbiseyi doğru göstersin. Mavi Jeans’in koleksiyonu beni heyecanlandırdı. Bloggerların IFW’yi takip etmesini olumlu buluyorum. Defile biter bitmez, röportajlar yaptılar, çırpındılar.
Groupmodels Türkiye -Mutlu Demirdelen , Doğu avrupaya hitap etsede Kuzu deri kreasyonu iyiydi ,slaw manken tercihleride tasarımlar ile uyuşmuştu, Suwen defile formatı mankenleri ve ürün tasarımı ile tam not aldı. ,Hatice Gökçe tasarımlarını önümüzdeki günlerde konuşacağız düşüncedeyim,,Mavi nin erkek manken seçimi çok iyiydi Mavi kreasyonu nu çok iyi göz alıcı hale getirdiler,, Argende benim için sosyal sorumluluk yönü ile de öne çıkan çalışmalardan oldu,Argende defilesinde. Hatice Gökçenin ve Günseli Türkay ın tasarımları göz alıcıydı. Bence haftanın kaybedeni Pierre Cardin oldu. Tasarımları,podyum organizasyonu,kareograf,mankenler, hepside özenle hazırlanmamış görüntüsü verdi. İstanbul Fashion Week genellemesi yaparsak manken kadroları zayıftı özellikle birçok 2 grup manken birçok firmanın defilesine çıktı ve çok sırıttılar.
www.magazinvole.com

2 yorum:

  1. IFWye katılamayan biri olarak bu postunu okumak çok hoşuma gitti eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. yorumu geç gördüm uzun iş koşturması işte ,moda eventlerini takip ediyorsan haber verebilirim, genelde davetiye geliyor.

    YanıtlaSil